Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op Fruitbewust.

Algemene gegevens

Adres: De Doelen 2, 3905 TA, Veenenaal

Website: www.fruitbewust.nl

Bedrijfsgegevens

KvK-nummer: 30072997

BTW-nummer: NL006846646B01

Openingstijden*

Maandag: 07:00 – 17:00

Dinsdag: 07:00 - 17:00

Woensdag: 07:00 - 17:00

Donderdag: 07:00 - 17:00

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

*Met uitzondering van feestdagen

Contactgegevens

Telefoon: 0682058264

Mail: [email protected]

1 Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Fruitbewust en op elke tot stand gekomen (duur)overeenkomst (op afstand) tussen Fruitbewust en onze klanten. Deze voorwaarden gelden ook als gebruik is gemaakt van de welkomskorting.

2 Het aanbod

2.1 Duidelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Fruitbewust niet.

2.2 Getoonde Foto’s en afbeeldingen kunnen afwijken van de levering. Fruitbewust levert namelijk op aanvraag van de klant of op basis van een verraspakket.

2.3 Fruitbewust werkt met een roulatie systeem van houten kistjes. Deze kistjes blijven ten alle tijden eigendom van Fruitbewust. De kistjes worden door Fruitbewust geleverd vol verse producten. Bij iedere nieuwere levering krijgt u een nieuw gevuld kistje. Het ‘oude’ kistje nemen wij graag mee retour. Op deze manier probeert Fruitbewust bij te dragen aan duurzaamheid.

 3 Fruit is een natuurproduct

Fruitbewust doet vanzelfsprekend haar uiterste best om de kistjes te voorzien van de meest verse producten van de beste kwaliteit. Houd er rekening mee dat fruit een bederfelijk product is. Standaard bevatten de kistjes drie fruitsoorten die het hele jaar leverbaar zijn, namelijk appels, bananen en mandarijnen. We streven continu naar een optimale mix van vers fruit en proberen onze producten zonder beurzen of beschadigingen bij u aan te bieden. Het kan echter voorkomen dat dit niet is gelukt, laat dit ons dan vooral weten. Binnen een dag staan we bij u op de stoep met nieuwe, verse producten.*

*Dit geldt alleen op openingsdagen (maandag t/m donderdag)

3.1 Het fruit kan per levering variëren in bijvoorbeeld hoeveelheid en/of fruitsoorten. Afhankelijk, van bijvoorbeeld het seizoen, kan de inhoud worden aangepast. Fruitbewust streeft ernaar de kistjes altijd optimaal gevuld te hebben.

3.2 Fruit is een natuurproduct en bederfelijk. De omgevingstemperatuur speelt hierbij een belangrijke rol. Fruitbewust vult de kistjes altijd met fruit dat na levering (en de eerste dagen erna) direct geschikt is voor consumptie.

3.3 Fruitbewust levert een natuurproduct. Daarom raden we aan het fruit even te wassen alvorens het geconsumeerd wordt.

3.4 Fruitbewust geeft een 100% vers garantie! Als bij de levering een stuk fruit niet aan de verwachtingen voldoet, neem dan direct contact met ons op. Binnen een dag staan we bij u op de stoep met nieuwe, verse producten.*

*Dit geldt alleen op openingsdagen (maandag t/m donderdag)

4 Levering

4.1 Fruitbewust streeft ernaar het fruit altijd op de afgesproken dagen te leveren. Mocht dit in een enkel geval door overmacht niet lukken, dan kan de dag van levering afwijken. Uiteraard wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Op feestdagen kan de dag van levering worden verplaatst of geheel vervallen. Ook dit laten we de klant ruim van tevoren weten.

4.2 Wanneer u niet langer gebruik wenst te maken van de leveringen van Fruitbewust, dient u dit uiterlijk voor woensdag 23:59 uur aan te geven. Dit kan eenvoudig door in te loggen met uw account. Op deze manier weet Fruitbewust dat u in de daaropvolgende week geen Fruitbox wenst te ontvangen.

5 Abonnement

5.1 Fruitbewust werkt, voor particuliere klanten, op abonnement basis. De kosten voor het abonnement worden wekelijks per automatische incasso afgeschreven.

5.2 De prijs staat vast gedurende het abonnement loopt.

5.3 Voor zakelijke klanten maakt Fruitbewust een offerte en factuur op maat. Deze factuur dient binnen 30 dagen betaald te zijn.

6 Pauzeren of Opzeggen

6.1 Indien u (tijdelijk) geen gebruik wil maken van de diensten van Fruitbewust kunt u het abonnement pauzeren of opzeggen. Dit dient u uiterlijk Woensdagavond voor 23:59 uur aan te geven. Dit kan eenvoudig door in te loggen op uw account.

6.2 In het geval van vermoedens van misbruik of wanbetaling (faillissement) kan Fruitbewust de levering per direct stoppen.

7 Facturatie

7.1 Fruitbewust behoudt zich het recht om de overeengekomen prijs voor leveringen eenzijdig te verhogen. In het geval van deze verhoging informeert Fruitbewust ruim voorafgaand. De uitzondering hierop is een aanpassing in het BTW-tarief. Deze kunnen direct door Fruitbewust worden doorberekend.

7.2 Fruitbewust factureert aan zakelijke klanten per kalendermaand en heeft een betaaltermijn van 30 dagen.

7.3 Fruitbewust maakt gebruik van betalingen via factuur en automatische incasso.